Helt slut...

Jag är helt slut ikväll.... Är superförkyld och hängig. Men dagen har ändå varit kanon!
Började med att vi köpte bullar och åt en jättegod frukost. Sen körde vi ner till kakelmagasinet här i skurup och kollade på ännu mer kakel och klinkers, har nog bestämt oss för vilka vi ska ha nu:) Men innan vi beställer ska vi på hemochvillamässan som är nästa helg.

Sen blev det en tur till Torsvik och fixade lite ting och sen hem och försökte få Malte att vila middag...detta ville han inte alls så jag trodde kvällen skulle bli väääldigt lång men ikke...han har varit så gooo så den lille krabaten:) Lika god o glad som alltid. Han är också förkyld och har jättesvårt att ligga ner ngr längre stunder för han får stopp i näsan.
Hoppas denna natten blir bättre än vad den förra var för det var inte mycket vi fick sovit:)

Ikväll var vi på överraskningsfest, var jättetrevligt! Men Malte blev trött och jag hade riktigt sprängande huvudvärk så vi stannade inte så länge.
 Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig....


Fredag

Ja någon kanonstart på helgen kan man ju inte säga att vi har fått precis. Malte har nog fått maginfluensan eller något åt det hållet:(
Han har ingen feber men är jättelös i magen och är jätteledsen emellanåt och vill bara ligga och vila...stackaren.
Får hoppas det går över snart. Pratade med min mor innan och hon trodde att det kunde vara fler tänder som är på G så det är därför han är dålig i magen. Vi får se helt enkelt. Till råga på allt tror jag F har smittat mig med sin förkylning...vilken toppenhelg detta kommer bli...eller inte.

Ska gå och titta till min lille skrutt nu... Verkar som att han är aningen piggare nu får hoppas det håller i sig:)


Aningen trött..

Efter en heldag på Ullared igår:) Vi körde väl från Skurup vid 6 tiden och körde då först upp till Halmstad till en av Thereses vänner som bjöd på god frukost:) Sen körde vi till Ullared och var väl framme vid halv tio tiden.

Tror aldrig jag varit med om att det varit så lite folk där. Var så tomt i gångarna och nästan ödsligt hehe;)
Sen blev det en rusch vid halv tolv tiden med folk så då tog vi en paus och gick ut och käkade lite gott:)
Fick handlat massa kläder till Malte, inte så mycket till mig själv faktiskt, tänkte ta det när jag ska dit med min mor den 16 april istället.

Idag har vi promenerat en lång runda och hälsat på på Gladan. Ska iväg på bokrean nu i eftermiddag.
Nu vaknade nog Malte från sin middagsvila:)

Imorgon gäller det:)

Ja då bär det av till Ullared för massor av shopping! Ska bli riktigt nice, det enda trista är att vara ifrån Malte en hel dag till speciellt nu när han är lite småsjuk. F och Malte har bara myst idag när jag har jobbat, men F har också gått och blivit sjuk så de har mest spenderat tiden inne och myst:)

Ja jag har jobbat både igår och idag, gick hur bra som helst, var ju lite smånervös eftersom jag inte varit på Gladan på över ett år men som sagt gick hur fint som helst:) Kul att träffa de gamle igen;)

Malte håller nog på att få fler tänder, tror att det är framtänderna som är på G, ser så svullet ut där. Och han dreglar mer än vanligt och ska bita på ALLT.

Nä nu ska jag sätta mig och njuta av en god semla som F köpt idag, är ju trots allt fastlagssöndan;)

Jobba...:)

Ja det blir det denna veckan lite grann. Christel ringde från Gladan innan och frågade om jag kunde jobba på torsdag kväll ngr timmar. Det är bara mellan 15,30-19,00 så min far ska passa malte fram tills kl 17 när F kommer hem från jobb.
Sen frågade hon om jag kunde jobba helgen med så på lördag jobbar jag till 13 och på söndag blir det en heldag till 17,30. Så får F nästan två heldagar heeelt själv med Malte, annars brukar ju alltid jag vara med;)

Underbart väder idag! Var ute på en långpromenix innan.


Söndagsvila..

Ja det blir det nog nu..förhoppningsvis:) Har varit fullt upp sen i fredags. Då åkte jag och F och Malte till Malmö vid nio tiden och kom väl inte hem förrän vid tretiden. Men fick fixat klinkers och lämnat in köksritning till Smedstorps Kök iaf så vi fick lite gjort iaf;) Sen tog vi det rätt lugnt på kvällen.

Igår var jag och Malte på långpromenad med min käre mor, gick till Svaneholm och gick runt sjön och drack varm choklad och sen gick vi hemåt igen:)
Sen när vi kom hem åt Malte och sen fick jag han att vila i 1½ timme ungefär sen skulle vi på dop. Gick jättebra och det var mycket trevligt:) God mat och allt:) Men när klockan närmade sig fem började Malte bli riktigt trött, så när vi satte oss i bilen för att köra hem slocknade han direkt hehe... Somnade sen vid halv åttatiden och sen kollade jag och F på melodifestivalen. Kan ju inte missa när Måns är på tv...;) Iaf inte jag, F somnade lite emellan;) Sömntuta.

Idag körde vi ut till huset där F jobbade för fullt. Behövs göras en massa för imorgon kommer det folk som ska spruta in isolering, sen kommer det bli varmt och skönt att vara där:)
Sen lämnade jag Malte hos svärmor en liten stund när jag körde in till Willys och storhandlade för veckan.

Nu är vi hemma igen och Malte ligger och vilar middag:)

Sune med sin Jesper

Cissi underhåller Malte när han är som tröttast:)


Underbaringen för någon dag sen:)


Rytmik:)

Det är lika roligt varje gång på babyrytmiken tycker Malte. Han blir så himla glad av att se andra barn och skrattar och "pratar" med dom..väldigt härligt att se!:)
Det varar en halvtimme ungefär var gång och det är precis lagom för sen brukar han bli rätt trött och somna rätt omgående i vagnen.

Snöar lite smått idag med och kallt är det! Tycker om snö men det är rätt halt på sina ställen så tur man har vagnen att hålla sig i;) Gick och handlade efter rytmiken och sen gick sen hem och gav Malte mat och sen dess sover han! De senaste dagarna har han somnat vid 12tiden och sover sen till bortåt tre. Sen beror det givetvis på om vi är hemma eller ej, är vi borta så brukar han hålla sig vaken, men det känns ändå skönt att ha denna rutinen. Sen brukar han vara vaken tills åtta när han somnar för natten:)

F är ledig imorgon och då ska vi ha en heldag och åka och titta på kök och försöka bestämma oss en gång för alla vilken klinkers vi ska ha:) Ska även köpa en sparkbil som jag sett på Babyland som jag tänkte Malte kunde få när han fyller 1 år. Tror han hade tyckt om den:)

Till helgen blir det dop på lördag annars har vi inget annat inplanerat. F ska hålla på ute vid huset vet jag bara :)

Malte har förresten blivit himla duktig på att förflytta sig från sittandes till typ "krypställning" sen lägger han sig ner på mage och tar sig fram på sitt eget speciella sätt haha...Kul att se synd att vi inte har någon videokamera men F säger att man kan använda den vanliga kameran till det...hmm får se om han kan visa mig hur det fungerar.


Bjuder på en bild på en väldans happy Malte :)

Snö..

Ja snö kom det i eftermiddags men nu verkar det som att det lugnat ner sig en aning. Tycker faktiskt om snö...när man slipper köra någonstans;)

Jag och Malte var ute på en långpromenad idag innan det började snöa och då fick Malte gunga på en lekplats, skrattade hela tiden:)



När vi kom hem åt Malte och vilade sen middag.

Nu är det bestämt att det blir Ullared den 23 februari...blir jäkligt bra för jag behöver upp dit innan Malte fyller år + att nästan alla hans kläder börjar bli för små. Så ska införskaffa nya bodies och pyjamas och om jag hittar en ny overall hade det varit bra:)
Så får höra med svärmor om hon kan passa Malte för att ta med honom upp dit är nog ingen vidare hit;)

Ska gå och titta på tv lite nu...


Mila...

Ja vi körde en sväng in till Mila mässan idag. Hade ju fribiljett så det var egentligen mest därför *snål* hehe;)
Så fick Malte titta på djuren, fast han var egentligen mer intresserad av att titta på alla människor.
 Han vilar lite middag nu och jag har bakat chokladmuffins och ska köra ut till Gottorp sen med dom. F och mattias putsar för fullt:)


Tiden bara går...

Ja jag kan inte fatta att det snart är ett år sen Malte kom till oss! Hade några jobbiga veckor i början av hans liv på neonatal i Malmö, fick stanna där i 4 veckor eftersom han kom 9 veckor för tidigt. Kommer ihåg när han var en vecka gammal, långfredan, så när jag och F kom in dit på morgonen så stod det en läkare och två sjuksköterskor vid hans kuvös och höll på att sätta dropp uppe i hjässan på han. Var fruktansvärt att se och som han skrek....usch. Han hade fått en infektion som de satte in dropp på direkt.


Samma kväll gick vi och såg på Johan Glans i Ystad (hade fått det av F i julklapp) och visst var det en rolig show...men gud vad dåligt jag mådde. kunde inte koppla av ett dugg och både innan showen och direkt efter den ringde jag till neo för att höra hur det var med han.

Vi fick ju inte bo hos han under dessa fyra veckor som han var inlagd utan han låg i en sal med tre andra små barn. Så jag bilade in till Malmö varje dag och var därinne vid niotiden och stannade tills kvällen då F kom efter jobb. De sista fem dagarna innan Malte fick komma hem till oss ordnade de ett rum till oss som vi bodde i, var jätteskönt att bara rå om han helt själv!


Som sagt...snart ett helt år sen allt detta hände! Och när han föddes vägde han bara 1675 gram och nu i måndags när jag var på bvc och vägde han så vägde han 9830 gram så han har verkligen tagit igen sig:)Det var 10 månaderskontroll vi var på och allt såg jättebra ut och han följer utvecklingen bra:)

En liten bild från när Malte låg i kuvös och solade för han hade gulsot.


Och såhär såg han ut i somras:)


Och en relativt nytagen bild:) Världens goáste!



Onsdag:)

Har varit en trevlig och ganska händelserik dag idag. Malte vaknade först vid halv sex, men somnade som tur var om till halv åtta:) Gjorde oss iordning och han fick frukost sen gick vi ner till kondiset och köpte bullar och körde sen hem och hämtade Sara och körde in till Malmö till min mormor och morfar! Käkade frukost och pratade skit... Märktes att Malte var lite småhängig, aningen snorig och lät ansträngande när han andades:( Blev dock bättre sen.

Sen efter frukosten körde vi in till gågatan och tittade i affärer...
Kom väl hem till Skurup vid halv tvåtiden, sen körde vi in till Lund igen vid halv fyra och mötte upp F för att gå till Beijer för att kolla på ännu mer klinkers...blir helt trött på allt som finns att välja på! Borde inte finnas så många sorter;)
Sen körde vi och åt och kom hem igen vid halv åtta. Lång dag alltså och Malte stupade i säng direkt efter ett skönt varmt bad:)

F åkte precis med grannen som skulle köpa nya högtalare så det dröjer väl ett tag till han är hemma så nu ska jag gå och bada jag med och sen dricka en kopp te.

Bvc besök..

Ja i eftermiddag ska vi till bvc på 10månaderskoll...ska bli kul att se hur mycket Malte gått upp i vikt och hur lång han är. Sen ska väl läkaren titta på han också skulle jag tro.

Malte har varit bottenförkyld i helgen, men natten till idag var lugn och han vaknade bara ett par ggr och då räckte det med att han fick nappen så somnade han om igen och idag är han inte så snuvig:)

Det är jäääättekallt i lägenheten..imorse när F gick upp var det 17 grader i köket...inte fullt normalt kan man ju tycka. Inte heller är det normalt att vår hyresvärd har höjt hyran fyra ggr under de två åren vi bott här ( får man ens göra det?) och lägenheten behöver verkligen en renovering men med tanke på att vi nog har världens snålaste värd räknar jag inte med detta..hade varit riktigt skönt att ringa upp han och säga upp lägenheten men vi får nog vänta nån månad till tills huset är inflyttningsbart.

Malte vilar middag så jag ska passa på att ta något lätt att äta  nu...

RSS 2.0