Klarade det!

Jajamen...Syrran klarade körkortet igår! Stort grattis men nu blir det osäkert på vägarna kan jag ju säga;)
Nä det kommer säkert gå som en dans:)
Så igår åkte jag och Malte in till Ystad vid tiotiden och mötte upp Sara och åt därefter en god fika på Snuggles för att fira henne lite! Gott som tusan...synd det är så grymt trångt inne på snuggles och där får bara tas in två barnvagnar, men jag lämnade vår utanför för säkerhetsskull.

Efter fikan köpte jag present till Robin, blev en snygg skjorta från HM med Tiger på bröstfickan och en bok med djur. Blir säkert bra.

Kom hem igen vid ett tiden och skulle försöka få Malte att vila middag, han hade ju bara sovit typ 20 minuter i bilen. Han TOTALvägrade!! Var en jobbig eftermiddag och kväll eftersom han var så grymt övertrött. Envis har han blivit som tusan. Och det var inte så att han grät när jag la han i sängen utan han var förbannad, helt illröd i ansiktet och när han nästan började hyperventilera eftersom han var så arg så fick han vara uppe istället. Då blev han iaf lugn;)
Somnade som en stock efter badet vid halv åtta och sov till halv åtta imorse, så trött det var han;)

Idag var vi på babyrytmik, trevligt som vanligt trots att vi inte var så många denna gången. Malte blev jättetrött och somnade direkt i vagnen efteråt.

Nu vilar han middag och jag bakar kärleksmums! Ikväll är det träning och imorgon ska syrran köra oss in till Babyland och till Jägerso.

Tisdag kväll..

Malte sover och jag sitter och slappar lite framför tvn...F kom hem efter jobb och åt middag sen körde han ut till huset för att fixa lite:) Blir inte så mycket tid tsm nu den senaste tiden, det får vi ta igen när huset blir färdigt istället:)
Vi ses på kvällarna i veckorna och på måndagar och torsdagar när jag tränar är han hemma med Malte och myser.

Imorgon ska vi köra in till Ystad och fixa present till Maltes kusin Robin som blir 1 år på lördag och ta en fika med syrran. Hoppas jag hittar någon bra present, tycker det borde vara lätt att köpa till en ettåring men han har så jäkla mycket leksaker redan så jag vet inte...hittar väl något:)


Feber?

Ja jag vet inte men det känns nästan som jag har det. Har känt mig halvkass hela dagen av och till. Har precis badat Malte och ska göra te nu och sen bara slappa i soffan lite och sen gå och lägga mig tror jag...

Malte var förresten riktigt glad för gåstolen ikväll och tog tag och reste sig upp själv så han stod upp och gick sen några steg, jätteduktigt! 



 

Öm...

Ja aningen öm är man...men ändå inte så farligt som jag trodde! Tatuerade mig som sagt idag... Blev helnöjd med den och precis som lovat kommer här en bild på den. Men den är fortfarande svullen som f-n och det är fortfarande viss svart tuschfärg kvar på sina ställen där jag inte ville ha något.



Ville inte ta någon bild i färg för då syns svullnaden ännu mer men jag är som sagt väldigt nöjd! Och den tog bara knappt 40 minuter att göra och kostade bara 1500...det tyckte inte jag var så farligt faktiskt! Det var en perfekt present från F! Och tur att han var med...för när tatueraren började närma sig revbenen när han gjorde konturerna kan jag ju säga att det kändes;) Så jag fick klämma lite på F:s tröja då, hjälpte lite;)

Efteråt åkte vi till Jägerso och köpte Bepanthen på Apoteket och käkade och sen körde vi till mina föräldrar som passat Malte.  Malte har förresten börjat med någon väldig konstig typ av förflyttning, innan har han bara rullat sig fram till allt men nu börjar han lägga vänsterarmen under själva kroppen och sen ta fart med benen och på nåt konstigt vis tar han sig fram, svårt att förklara men det ser fruktansvärt roligt ut, som en minigorilla:)

Sitter och slappar framför tvn nu..Malte sover och F sitter här brevid:) Käkar godis för det är faktiskt lördag;)

Ha en trevlig kväll alla!


Kanelbullar:)

Ja det luktar det i hela lgh nu efter mitt bak! Doftar härligt!

Igår var vi på babyrytmik, jättetrevligt!
Malte var helt slut efter det och somnade i vagnen direkt:) På kvällen tränade jag på friskis.

Har ändrat mig ang min tatuering...kunde inte bestämma mig var jag ville ha Maltes namn någonstans så nu ska jag faktiskt göra en helt annan som jag har kollat ut innan men som jag då tyckte blev för stor! Men efter lite förminskning så kommer den bli kanonfin! Bild lägger jag ut här efteråt! Sen tänkte jag fylla på min lilla fjäril samtidigt också.
Maltes namn ska jag tatuera in, men det får bli senare när jag vet exakt var jag vill ha den.
Tror det kommer göra ont som f-n där jag tänkt göra den men vill man vara fin så...ja ni vet själva!

Nu vilar Malte middag och så kommer snart Sara hit:)


Vilken sort?

Ja snacka om att jag/vi lider av beslutsångest! Hur mycket som helst som ska väljas nu till huset, roliga saker iofs men mycket! Också är det ju sånt som man helst inte ska tröttna på efter några år;)
Nu är det klinkers till hall/pannrum som är högsta prioritet...Har varit iväg idag på några ställen och tittat och fått lite inspiration:)
När jag är i en sån affär vill jag helst gå själv och titta och inte ha någon jobbig försäljare i hälarna HELA tiden!!! Sen om jag behöver fråga så gör jag ju givetvis det.

Så idag har Malte inte sovit någon rikigt middag så han var rätt trött efter badet ikväll och sover nu sött. På tal om sömn så i söndags kväll sänkte vi spjälsängen till den nedersta delen och vilken natt vi fick! Han somnade som vanligt vid åtta men sen vaknade han kl elva och var rent otröstlig...skrek jättehögt och var jätteledsen! Trodde att det var något som var fel så jag tog upp han men då lugna han ner sig och somnade i min famn men sen när jag la tillbaka han, vaknade han och skrek likadant! Tyckte hemskt synd om F som skulle upp kl fem dagen efter! Så här höll vi på i två timmar den natten, upp och ner och så låg han lite emellan oss men där blev han pigg istället;)
När klockan var ett på natten så somnade han....:)

Imorgon ska vi på babyrytmik på morgonen med Sandra och Fia:) Ska bli trevligt. Ska fortsätta titta på SATC nu...


Beroende...

Av choklad...helt sjukt egentligen. Försöker hålla mig till det en gång i veckan, lördagar, men så kom F hem med ett stort 200 gr Marabou ikväll, inte bra!! Men jäkligt gott!:)
Har varit ute vid huset och fotat lite idag!
 
Det blivande vardagsrummet:)


Vårt sovrum som används som fikarum nu:)


Del av ovanvåning

Tog fler bilder och de har jag lagt in på Facebook.

Ikväll har vi badat Malte, han verkligen älskar det!


Nu ska jag fortsätta se på filmen på tv... Båda mina killar ligger och sover hehe

Trötter...

Ja efter en sån här dag är man verkligen det. Det hela började med att Malte fick för sig att vakna kl 5,15 imorse :(
Mindre roligt kan jag ju säga, men fick han till att somna om till åtta. Men jag själv kunde inte somna om helt.

Sen bar det in till Malmö för att titta på tatuering! Fick ju det i födelsedagspresent av F. Så nu är det bestämt, nästa lördag ska jag tatuera in Maltes namn antagligen på ankeln:)

Sen när jag skulle hämta Malte, som blivit passad av mina föräldrar under tiden, var han på ett hiskeligt humör! Vet inte om det är fler tänder på G...känns nästan så. Men när han fått vilat lite blev han lite lugnare men nu är det full rulle hela tiden när han är vaken! Men det är bara roligt, men när han blir grinig och gnällig och man inte vet vad det beror på, är det lite jobbigt, men det hör väl till småbarnslivet;)

F kom hem med pizza ikväll, skönt så slapp man laga middag ikväll;) Och sen fick han köra ut till huset IGEN för att putsa. Känns som han bor därute... Men jag ska inte klaga. Blir sååå fint och så fort vi kan slippa lgh är ju bara bra!

Har försökt ha Malte i gåstolen idag...gick faktiskt bättre och fick tom till ett litet smile:)


Fredag:)

Ja det känns skönt att det är fredag och helg...fastän man går hemma och är mammaledig tycker jag ändå man ska ta fasta på när det är helg!

Var på ljusparty igår, börjar bli en dålig vana det där hehe..har blivit en del såna men köpte knappt något. Mysigt med ljus iaf:)
Har försökt få Malte till att sitta i gåstolen men han vägrar! Blir jätteledsen och gråter...synd för det hade verkligen underlättat nu att kunna ha han i den när man pysslar med annat här hemma! Men jag får försöka sen igen..de flesta barn älskar ju såna! Han får forstätta rulla runder på golvet istället;)

Har varit ute på långprommis i det fina vädret och nu har han precis ätit och vilar middag!
Ska köra ut till huset ikväll och se hur fönsterbrädorna ser ut och så kommer Alexandra också.


Dagens Maltebild:



Fint besök:)

Ja det kan man säga att vi har haft idag...Marie har varit och hälsat på med sin lilla Moa som är fem månader! Satt och snacka lite mest bebissnack iofs men alltid trevligt!

Malte vilar lite middag nu sen ska vi gå ner till någon av leksaksaffärerna och se om de har såna byggklossar. Hans kusin har såna och de tycker han är grymt roliga:) Slår dom mot varandra och om man sätter dom ovanpå varann välter han dom:)

Väldigt grått och trist väder idag så sen blir det nog till att krypa upp i soffan med en kopp varm choklad och bara mysa.
Tog en bild på Moa och Malte idag...Malte fick något typ av skrattanfall:)

Puh...;)

Har städat ut julen nu...lite veligt att klä av granen för det var en riktigt fin gran vi fick tag på i år men nu känns det rätt skönt.
Inte det lättaste att städa när man har en liten niomånaders bebis(eller ja sjumånader om man ska räkna från när han skulle varit född) i hälarna HELA tiden! Kryper gör han inte ännu men han rullar och det går undan som tusan! Men sätter man han på en filt brevid babygymmet så nöjer han sig med det och sitter och leker lite med sina leksaker. Tycker inte vi köpt så mycket leksaker till han men nu efter jul tycker jag här är massor!

Får se om han är intresserad av att vila en liten stund nu innan kvällsmaten, ligger just nu i sängen och håller i sina fötter.
Snacka precis med F...han är ute vid huset men ska köra hem nu. Kommer bli rätt drygt nu de närmaste helgerna. Han och muraren var där ute igår från 7 till halv elva på kvällen och idag från 7 till typ nu! Och så kommer de närmaste helgerna se ut, men man får väl stå ut för förhoppningsvis har vi ett hus snart:)
Ska gå och kolla till Malte nu!


Lite firande...

Ja det kan man väl säga att det blir ikväll, Oscar ska ha lite fest men han ska inte ha det i Malmö utan det blir här i Skurup så det är rätt skönt så kan vi promenera dit och hem. Riktigt skitväder är det idag dock, precis som det aldrig blir riktigt ljust.
Malte tar en liten tupplur nu så då ska jag passa på att röja upp lite här. Tänkte kasta ut julgranen imorgon.
F är ute vid huset och putsar innerväggar idag och imorgon, blir jäkligt fint!

Kaaaalllt!

Ja det kan man verkligen säga att det har varit idag! Var ute och gick imorse en lång runda sen gick vi och handlade på hemvägen.

Sen ringde jag och hörde lite om hur det ska gå till när Malte ska skolas in på dagis, iofs är det gott om tid för jag tänkte vara hemma detta året också om det går! Har mammapenning fram till i höst nämligen så det hade passat bra att skola in han efter jul! Så hoppar jag in och jobbar kvällar och helger om det behövs:)
Tänkte att han skulle gå i Slimminge där de har en "ur och skur" förskola! Tror det är bra, vet de som har barn som går där och de säger att barnen knappt blir sjuka iom att de är ute och får frisk luft så ofta! Men som sagt, är ju ett heeelt år tills dess så kan fundera lite på det till men det hade varit perfekt för oss om han fått plats där för det kommer bara vara en liten bit från där vi ska bo!

Körde in till Malmö efter middag och hämtade Canvasfotot på Malte som jag beställt, blev fint:) Ska ha det upphängt i vårt sovrum när huset är klart!
Annars är det väl inget speciellt som händer...ska nog träna på Friskis ikväll och så ska Oscar ha lite fest på lördag för han fyllde år i tisdags.


Trött ikväll...

Ja idag har varit en fullproppad dag fastän meningen egentligen var att vi bara skulle slappa;)

Börja med att vi faktiskt hade lite sovmorgon, F med *kors i taket*! Sen körde vi och lämnade Malte hos mina föräldrar och sen bar det in till Bauhaus för att kolla på Klinkers, kakel och få lite inspiration till badrum och kök.
Helt ärligt vetifan hur jag och F ska kunna komma överens om vad vi ska ha, blev en del diskutioner där kan jag säga, men det löser sig säkert;) Fanns mycket fint att välja bland så något ska vi väl kunna enas om.

Sen blev det en tur in till Ystad och till stenhuggaren där vi bestämde vilka fönsterbrädor vi ska ha:)
Långt om länge kom vi hem till mina föräldrar igen när klockan var fyra och åt middag där och spelade ett parti Monopol där det stod mellan mig och F i slutet..han vann men det var ENDAST för att jag gav upp för att malte var trött och vi behövde köra hem hehe...

När vi kom hem var klockan åtta och Malte somna direkt...sååå trött han var!

Trettonafton:)

Sååå kallt det har varit idag, fick bylta på Malte en massa innan vi gick vår dagliga promenad idag, men skönt ändå:) Har varit ute en sväng till huset idag...går verkligen framåt allt nu! Nu håller innerväggarna på att putsas, blir jäkligt snyggt!
Inflyttning till senvåren känns inte så långt borta nu faktiskt...hoppas jag iaf men allt kan ju hända men det hade varit riktigt nice att bo där till sommaren:)

F håller på där ute tills rätt sent ikväll så jag har fixat middag till han när han kommer hem vid nio ikväll. Sen är han ledig imorgon så då ska vi köra till Ystad och titta på vilka fönsterbrädor vi ska ha!

Malte har börjat med en massa läten nu den sista tiden mest: mamamamama eller dadadada...rätt roligt att höra på faktiskt:)


Första dagen på 2009!

Nyårsafton igår ja...vi var som sagt hemma och hade det lugnt och skönt...kände oss aningen gamla när vi typ 22-23 började känna att det drog i ögonen haha... Men vi höll oss uppe och skålade i skumpa vid tolvslaget:)

Hade perfekt utsikt härifrån iaf! Malte somnade vid åtta och sov sig igenom alla smällar.

Strax efter tolvslaget gick vi oss o la oss...tantvarining jag vet men va fan vi var trötta ok haha...;)

Idag har mest varit en riktig slappedag, har varit hos mina föräldrar och spelat Monopol.


Malte pigg och glad på nyårsafton:)

RSS 2.0