Lördag:)

Natten till idag har varit hemsk. Vet inte om det är en ny utvecklingsfas Malte är inne i eller nåt. Han vaknar vid 22 på kvällen och är helt otröstlig. Sen vaknar han med jämna mellanrum på natten med. Tror att det är som han drömmer mardrömmar stackaren:(

Idag vaknade vi vid sju och sen gjorde vi oss iordning och körde till Maltes mormor o morfar. F skulle ut och jobba vid huset. Sen körde jag till Rydsgård till Marie och så samåkte hon och jag in till Babyproffsen för att köpa vagn:) Blev ingen sån som jag pratat om i tidigare inlägg utan det blev en mycket smidigare. En Brio. Är helnöjd, ska bara köpa regnskydd som inte följde med i köpet och även en åkpåse.
Sen körde vi hem igen och då mötte jag upp Malte och min mor i Skurup så gick vi i lite affärer och tog en fika på kondiset, långlördag i Skurup idag;)

Förresten ringde Daniella från Gladan och ville jag skulle hoppa in och jobba idag, var verkligen akut och det förstod jag men efter denna natten med Malte plus att jag hade annat planerat idag så gick det inte. Annars hoppar jag gärna in helger, men vill gärna veta det liiite i förväg iom att jag har Malte att tänka på. Visst kan ju F ha honom ju men nu är det så mycket med huset och han behöver vara där ute.

Försöker få Malte till att vila middag. Ikväll blir det lite besök och Monopolspelande:)


Torsdag:)

Har haft trevligt besök idag..Alexandra var här med sin lille Wilmer. Så himla söt och liiiten. Har Malte varit så liten, svårt att förstå nu. Fikade på lite bullar och pratade lite skit:)

Sen ringde chefen på Lillgården så jag ska dit på intervju för en tjänst på 75% på onsdag...har ju jobbat 100% innan jag fick Malte och det hade varit perfekt att jobba 75% nu när han är så liten. Men jag ska iofs ändå vara hemma hela detta året;) Men hade varit skönt att veta att man skulle jobba 75% när det är dax att börja jobba.

Annars har det varit en rätt lugn dag, har varit en sväng ute vid huset. Imorgon tänkte vi prova gå ner till församlingshemmet. De har på måndag o fredagar träff för barn mellan 0-6 år med sångstund och fikastund bl a. Babyrytmiken idag var inställd men det ska vi på nästa torsdag igen.
Synd att det inte finns någon öppen förskola i Skurup, det finns i Skivarp men det blir för långt att köra tycker jag när vi har flyttat. Så till hösten fortsätter vi att gå till kyrkan tror jag. Mest så Malte får träffa lite barn:)

Har varit och tränat på Friskis ikväll:) Och sitter och njuter av lite mörk choklad nu.

Alexandra med Wilmer

F med Malte i vår framtida tvättstuga:)


Entré:)

Var för första gången på Entré i Malmö igår. Så jäkla stort!! Många roliga affärer att titta i:) Tre våningar med shopping...eller ja den översta våningen är det restauranger och bio. Hade härlig utsikt när vi satt och åt på tredje våningen kan jag ju säga.

I måndags var vi på Vellinge Blomman. De har ju sån påskby nu med kaniner och får och små lamm...Malte var väldigt fascinerad av djuren:)

Idag har vi varit en sväng i huset...F är "ledig" idag så han är där ute och hjälper byggaren. Nu håller det stora badrummet på att kaklas, det lilla är redan färdigkaklat, ska bara fogas:) Och målaren håller på att spackla i köket och vardagsrummet i taket.
Tänk....snart bor vi där! Perfekt tid att flytta dit till sommaren!

Våffeldagen idag och givetvis ska här käkas våfflor! Får bli ikväll när F kommer hem.
Har kommit på att jag är extremt sockerberoende, måste ha något sött var dag. Måste komma från det nu, våfflor ikväll sen får det vara slut med sånt, iaf tills det är helg;)

Fredag:)

Har varit en sväng i Ystad i förmiddags men fick knappt handlat något alls till Malte som jag hade tänkt. Hade sett ut innan vad jag skulle ha till han från Lindex men givetvis fanns ju inte det i hans stl...men de skulle få in det igen sa dem.
Var jättehärligt att gå och njuta i solen på gågatan:)

Sen körde vi en sväng till Babyproffsen. Vi ska köpa ny barnvagn till Malte. Har kollat på Blocket men den finns inte i den färg jag vill ha. Denna vi har nu är bra men den är så fruktansvärt klumpig och sååå tung! Ser inte alls fram emot när vi ska flytta till huset och jag ska behöva konka den ut och in ifrån bilen när man ska någonstans. Så därför blir det en lättare vagn, snygg är den också;)

Imorgon blir det 25 årsgille! Ska bli kul:)

Trevlig helg!


Vilken härlig dag da da da daaahh....

Man blir härligt glá da da da daah....:)
Underbart väder idag:) Malte har varit lite ledsen inatt vaknat ngr ggr och gnällt men somnat om igen. Tror det beror på sprutan, han är lite röd o svullen på låret stackaren:(
Vaknade kvart i sju imorse men somnade om till åtta sen.

Kl nio var vi på babyrytmiken, trevligt! Sen gick vi en sväng upp till min mors jobb och hälsade på och sen gick vi och handlade. Nu har Malte precis ätit, grönsaksgryta blev det idag med kiwi till efterätt:) Tänkte på hur skönt det är att han älskar mat! Aldrig något gnäll när han ska äta utan han vill bara ha mer och öppnar munnen inför varje tugga:)
Nu har han precis slocknat och kommer väl sova ett par timmar iaf.

Nu har vi bestämt vilken kakel och klinkers vi ska ha i det stora badrummet (halleluja). Blir nog riktigt snyggt:) Och så får vi (förhoppningsvis) köket den 16 april om det inte klyddar med leveransen.

Vill åka in till det nya köpcentrat i Malmö, Entré. Vet inte om jag skulle hittat dit bara, jo men det hade jag nog;)

Imorgon blir det en sväng in till Ystad, köpa lite saker till Malte som behövs. Hoppas det är lika härligt väder då!


Maltes 1 årsdag:)

Var kanon! Malte vaknade vid sju tiden som vanligt på morgonen och då tog vi upp honom i vår säng och sjöng lite för honom och gav han sina presenter. Av oss fick han 1 nallepuhsparkbil, en liten hund som skäller när man klappar den på huvudet, samt en bok.
Sen gick vi upp och åt frukost i lugn och ro. Sen gick F och Malte iväg på en promenad och då började jag förbereda lasagnen så den skulle vara färdig sen.

Gästerna kom vid 16 tiden och sååå fina presenter Malte fick! Av sin mormor och morfar fick han en jättefin gunghäst och en liten trästol som morfar målat:) Fick även presentkort på Grynet:)
Av sin farmor och farfar fick han 500 kr och ett mjukisdjur.
Sen fick han en massa kläder, leksaker, pengar, ja orkar inte rabbla upp allt;) Men det roligaste var ju pappret såklart:) Mycket att dra och slita i för Malte:)

Så tack till alla som förgyllde Maltes fördelsedag!















Var som sagt en toppendag och Malte slocknade lagom tills Melodifestivalen drog igång:) Fattar inte att Måns inte vann, men den som vann var ändå rätt ok. Men sen att snälla snälla kom på andra plats??

Ikväll ska jag och F till Beijer i Lund så då ska Malte vara hos mormor och morfar den lilla stunden.
Imorgon ska han få sitt 1 års vaccin på BVC.

Ha det så bra alla!

Bebisbesök:)

Idag har vi hälsat på Alexandra och Jocke och deras nyfödde lille Wilmer. Jättekär:) Köpte med bullar och satt och
fikade och pratade bebisar mest medans Jocke låg och vilade med Wilmer som varit vaken mestadels av natten;)
Skulle lätt kunna tänka mig ett barn till men det får vänta tills vi har huset färdigt och kommit till ro först. Ingen brådska egentligen.

Jag kan knappt fatta att Malte varit så liten...t o m ännu mindre. Och imorgon fyller han 1 år:)
Vi ska fira han på morgonen sen kommer släkten kl 16 för lite kalas:) Så har förhoppningsvis Malte hunnit sova lite middag.
Ska duka och baka tårtan ikväll tänkte jag så är det bara maten som behöver göras imorgon, och garneringen till tårtan:)

Trevlig helg!

Helgen..

Mässan i fredags var helt ok, lagom med folk och en hel del att titta på. Så lite inspiration fick man:)
I lördes tog vi en sovmorgon och körde sen och fixade present till svärmor som fyllde 60 år och en del annat med. Hon skulle inte fira den dagen så på kvällen körde vi in till Oscar i Malmö och käkade och spelade Guitar Hero och kollade på melodifestivalen, trevligt!

Igår vaknade jag o F och var jätteförkylda...igen! Ska det aldrig sluta? Så vi hade en mysig hemmadag. Jag gjorde iofs lite nytta och körde och handlade lite till Maltes kalas på morgonen. Sen när Malte vilade middag gick vi också och la oss...sååå skönt det var:) Sen körde vi ut till huset vid fem tiden och träffade lalle och bestämde det sista till köket så nu har vi bestämt vilket vi ska ha. Blir ett Marbodalkök, jättefint:)

Malte är fortfarande krasslig i halsen. Mest nattetid.
Nu ligger han o vilar middag:)


Blev lite lek med kastruller igår:)


Fredag:)

Ja tanken är att vi ska på hemovillamässan ikväll. Och blir det inte ikväll så blir det någon dag i helgen. Malte får vara hos mormor och morfar under tiden.

Det är väldigt skönt att ha vardagliga rutiner. Våra ser ut ungefär så här:

Stiger upp vid 7 halv åtta tiden och äter frukost i lugn och ro. Gröt och macka till Malte:)
Sen brukar vi oftast hitta på något på förmiddagen, antingen en lång härlig promenad eller så kör vi iväg och gör annat. Ibland är vi bara hemma och myser:)
Malte brukar äta middag vid halv tolvtiden, då blir det en stor burk puré och en halv burk efterrätt. Sen brukar han vila middag två tre timmar.
Sen vid tre tiden blir det lite gröt och sen lite lek.
Vid 18 tiden äter han sitt sista mål för dagen, en hel burk puré med morotsjuice till.
Läggdax brukar vara vid halv åtta åttatiden, oftast är han jättetrött redan efter sju och brukar slockna halv åtta. Det är ju rätt många timmar att vara vaken från 15:)

Ungefär så ser vår vardag ut men det varierar ju väldig dag från dag givetvis:)

Nu vilar han middag och jag tänkte packa ner lite saker han ska ha med sig ikväll till mormor o morfar.

Trevlig helg alla!


En nästan frisk liten Malte:)



Tisdag!

Äntligen börjar vi bli friska här hemma! Malte har haft feber av och till i tre dagar men idag var han feberfri och faktiskt pigg:) Jag känner mig bara lite krasslig i halsen och F är också nästan helt frisk nu.
Så i tre nätter har Malte knappt sovit ngt...jättejobbigt både för han själv och för oss. Man kan inte riktigt komma till ro när man vet att han ligger och mår dåligt, stackaren:(

Men igår kväll la vi han som vanligt vid halv åtta och då somnade han direkt men vaknade igen vid nio och var "halvvaken" tills klockan 23. Han låg liksom mest och gnydde och man märkte att han inte mådde bra men någon feber hade han inte. Han fick sitta uppe hos oss en stund sen slockande han då 23 och sov till 7 imorse så det har varit en helt ok natt inatt!:)

Hoppas han frisknar till helt snart! Till helgen blir det hemovilla mässa och då får Malte vara hos mormor och morfar den stunden vi är där, tycker det är synd att ta med han.


RSS 2.0